Sushi a jeho hodnota pro zdraví

Hledáte na internetu výraz Sushi Ostrava nebo rozvoz sushi v Ostravě? V tom případě se budete divit, kolik výsledků vyhledávání vám přistane před očima. V současné době dosahuje popularita asi nejznámějšího japonského pokrmu svého stropu, lidé sushi konzumují po celém světě, u nás v České republice neustále přibývají sushi bary a sushi restaurace, které lákají občany na japonskou klasiku. Zatímco někteří konzumují sushi jenom proto, že jim chutná, jiní se ho snaží zařazovat do jídelníčku hlavně kvůli jeho přínosu pro zdraví. 

Sushi skutečně není třeba představovat. Jak již bylo zmíněno, jedná se pravděpodobně o nejznámější japonský pokrm, který se dostal do celého světa. Jeho hlavními přednostmi je málo tuků, které obsahuje, a také minimum kalorií, jež v sobě ukrývá. Jedná se tedy o pokrm, který je ideální pro lidi, kteří jsou v dietě. Ovšem i pro ty, kteří se chtějí zdravěji stravovat, je sushi vhodné. 

Co tělu přináší

O sushi se říká, že je důvodem toho, proč se Japonci dožívají tak vysokého věku. Odborníci jsou však spíše toho názoru, že důvodem dlouhotrvajícího života je spíše konzumace kvalitní stravy, což sushi rozhodně je. 

Sushi jako takové obsahuje řadu kvalitních potravin. Kromě rýže a mořské řasy obsahuje sushi také chobotnice, krevety, může obsahovat zeleninu v podobě mrkve nebo okurky, také může obsahovat avokádo nebo houby či kaviár. Vše to jsou suroviny, které v sobě ukrývají tělu prospěšné látky, bez nichž se člověk neobejde. 

Konkrétně lze vyjmenovat bílkoviny, nenasycené kyseliny, minerály nebo jód, který sushi doplňuje do těla. 

Konzumujte sushi tepelně upravené

Sushi lze konzumovat buď tepelně upravené, nebo syrové. Doporučujeme však sushi konzumovat tepelně upravené, které je pak bezpečnější pro naše zdraví. Zejména syrové ryby nejsou pro zdraví moc bezpečné.