Jak poznat opravdu dobrou pizzu?

Pizza – jedno z nejoblíbenějších jídel po celém světě. A i když v České republice máme i jiná jídla v oblibě, pizza patří stejně mezi ty nejlepší a nejčastěji objednávané, což dokazuje rozvoz pizzy nejen ve Frýdku-Místku, ale i v jiných krajích, kde od počátku nouzového stavu značně posílil. Vybrat si však restauraci, kde mají opravdu skvělou pizzu, to je mnohdy oříškem. Proto vám prozradíme, jak poznat, že jíte tu správnou.

Ne víc než pět ingrediencí

Na pizzu dnes narazíte na každém rohu, o to těžší je najít takovou, která by byla skutečně dobrotou a kterou byste si nemohli vynachválit. Obecně platí, že skutečně dobrá pizza je taková, která se neskládá z víc jak pěti ingrediencí. V současné době se setkáte s celou spoustou druhů, z nichž ne všechny jsou italským nápadem. Ve chvíli, kdy se pizza rozšířila do celého světa, vzrostl také počet jejích zajímavých alternativ, které se odkloňují od pravidel, jež dobrá pizza musí splňovat. A počet ingrediencí je jedním z nich.

Proto pokud vybíráte z nabídky pizzerií, soustřeďte se na ty, které toho na první pohled nenabízí až příliš. Pokud bude mít pizza víc než pět ingrediencí, nemůžete očekávat ani dobré těsto – to zpravidla trpí pestrou náplní.

Sugo musí být šťavnaté

Těsto potřené kečupem není pizza, to si zapište za uši. I když se v českých domácnostech tato rádoby alternativa pizzy ujala, nemůžeme o vzniklém jídle mluvit jako o pizze. Dobrá pizza by měla mít šťavnaté sugo, které má být také krásně červené a silně aromatické. Na první kousnutí musíte poznat, že je vyrobeno z čerstvých rajčat.

Jak by mělo vypadat a chutnat těsto?

Těsto na pizzu je samostatnou kategorií, které má na chuť pizzy jako celku obrovský vliv. Při hodnocení základu pokrmu by vás měly zajímat čtyři věci, a sice jestli těsto křupe, je správně propečené, jestli je tenké a adekvátně slané.