Proč pořídit gril s lávovými kameny?

Sezona grilování je v plném proudu. Někdo si svůj nový gril zakoupil hned se začátkem léta, někteří se rozhodli koupit si gril až v průběhu léta, kdy jim dosloužil ten, který sloužil několik uplynulých sezon. Pokud patříte k lidem, kteří se nyní v polovině léta rozhodli, že si nový gril zakoupí, poradíme vám, jaký gril stojí za to. Ne každý gril je kvalitní a ne na každém se griluje jedna radost. Navíc i ve světě grilování jsou hity, které jsou oblíbenější než jiné. Aktuálně se na žebříčku nejlepších a nejoblíbenějších grilů nachází grily s lávovými kameny. Otázkou je, proč?

Jak jsme zmínili, každá grilovací sezona si s sebou přinese jakési trendy, u nichž se doufá, že budou trhat rekordy v oblíbenosti. Tím aktuálním trendem jsou grily s lávovými kameny, které jsou skutečně oblíbené, a to hned z několika důvodů.

Proč jsou grily s lávovými kameny oblíbené?

1) Jsou vhodné pro vegetariány

Lávové kameny si zamilují především vegetariáni, kteří milují grilovanou šťavnatou zeleninu. Většina grilů se zrovna nechlubí šťavnatou zeleninou, ale naopak vysušenou zeleninou, která navíc chutná po mase, které se připravovalo před ní. Lávové kameny jsou šetrné k jídlu, které se na nich griluje, zachovává jejich výraznou chuť a šťavnatost, což ocení nejen vegetariáni, ale také typičtí masožravci, kteří si na lávových kamenech ugrilují fantasticky šťavnatý steak, který se jen tak na nějakém grilu neugriluje.

2) Pokrmy se nepřipalují

Obrovskou výhodou je, že se pokrmy na grilu nepřipalují. A i když by se tak stalo, spáleniny a to ošklivé, mastné a zapáchající, co obvykle zůstává na každém grilu, na lávových kamenech nenajdete. Gril s lávovými kameny tak nemusíte čistit po každém grilování, což šetří drahocenný čas.

Díky tomu, že se na lávových kamenech pokrmy nepřipalují, je zachována typická chuť pokrmů, které na obyčejných grilech ničí chuť spáleniny.

Napsat komentář